Navigace

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch

Obsah

Čokoládový lanýž

Suroviny:

70g smetany ke šlehání 35%

100g másla

60g krupicového cukru

200g kvalitní čokolády (čím vyšší obsah kakaa, tím lépe)

5 lžic likéru (Amareto, Rum, Baylies)- nemusí být

5g sůl

 

Postup

Do kastrůlku dáme smetanu, máslo, cukr a za stálého míchání rozpustíme cukr a máslo. Odstavíme a přidámečokoládu. Mícháme dokud se nerozpustí a my nezískámekrásně hladkou hmotu. Směs ochutíme likérem, solí a necháme vychladnout přes noc v lednici. Ze ztuhlé lanýžoví hmoty lžičkou odkrajujte menší kousky, které obalujeme v kakau, sekaných oříšcích, strouhané čokoládě, nebo kokosu.